Het bedrijf

Ontstaan
Borduurstudio Budel is opgericht in 2005 door Heleen Franken. Hoewel Heleen op dat moment tandarts-assitente als beroep had, was ze al veel langer bezig met naald en draad. Al sinds ze een kind was, was ze geïnteresseerd in naai- en borduurwerk en maakte ze veel kleding zelf. Maar ook in het handborduren had ze veel plezier. Toen op een zeker moment haar oude naaimachine aan vervanging toe was, kreeg ze de suggestie om een een digitale machine aan te schaffen, die ook kon borduren. Deze Brother Galaxy werd de eerste machine van Borduurstudio Budel, want Heleen merkte dat ze steeds meer aanvragen kreeg om borduurwerk te maken. Omdat ze nu eindelijk van haar hobby haar beroep wilde maken, werd op 5 oktober 2005 Borduurstudio Budel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De eerste keer als "bedrijf" op een markt.

Oude bedrijfslocatie.

De eerste jaren werkte Heleen op de (ruime) zolderverdieping van het woonhuis aan de Fazantlaan in Budel. Daar werden ook de eerste investeringen gedaan in professionele borduurmachines. Maar gaandeweg werd duidelijk dat het borduren op zolder te weinig mogelijkheden had voor verdere groei, terwijl de orderportefeuille jaar na jaar bleef groeien. Omdat Heleen wel haar productie aan huis of in ieder geval zeer dicht bij huis wilde houden, werd gekeken naar een woning met bedrijfsruimte. Deze werd -gelukkig óók in Budel, want anders had de naam moeten veranderen- gevonden aan de Grensweg. In november 2012 werd de nieuwe locatie betrokken.

De nieuwe locatie: Grensweg 53C.

Duidelijke keuze
Borduurbedrijven zijn er zeer velen in Nederland. Een aantal grote en vele kleine. Al tijdens het maken van het eerste ondernemingsplan, werd duidelijk dat Borduurstudio Budel moest specialiseren. De keuze werd dan ook gemaakt om de ruimte tussen de 4 tot 5 grote borduurbedrijven -die op massa zijn ingericht- en de kleine bedrijven -die half in de hobbysfeer/half professioneel opereren- in te gaan vullen. Dat betekent dat Borduurstudio Budel zich niet richt op het borduren van 10.000 t-shirts (hoewel we dat wel kunnen verzorgen, maar niet in eigen huis), maar ook niet op het enkele slabbetje voor een baby. Ook dat laatste doen we wel, maar eigenlijk alleen uit service- en promotionele overweging. Borduurstudio Budel's kracht zit in flexibiliteit en kwaliteit. Daar hebben we ons machinepark op ingericht én daar hebben we in de loop der jaren -in binnen en buitenland- onze partners bij gezocht. Partners die zich zowel in Nederland als Oost-Europa bevinden, maar ook in het Verre Oosten. Dat betekent dat u altijd een one-stop-shop partner heeft aan Borduurstudio Budel.
Doordat Heleen in de loop der jaren ook enorm veel kennis en vaardigheid op het gebied van confectionering heeft gekregen, is Borduurstudio Budel niet alleen in staat om snel en goed het reguliere borduurwerk te leveren maar ook veel projecten aan te pakken waar extra kennis van kleding en stoffen gevraagd wordt, zoals bijvoorbeeld bij het borduren van kledingstukken die nog niet in elkaar gezet zijn. Daardoor zijn we nu in staat om een volledig pakket te bieden, met borduren als kernvaardigheid, maar ook met vele andere manieren om kledding of stof van verfraaing te voorzien. Daarom is Borduurstudio Budel een van de weinige -zoniet het enige- full-service borduurbedrijf in de Benelux.

Specialisatie
Door de hoge kwaliteit van het borduurwerk, gecombineerd met de ervaring op het gebied van confectioneren, kreeg Borduurstudio Budel ook steeds meer aanvragen voor speciale opdrachten. Met name op het gebied van het maken van grote borduurwerken. Daarom werd in 2010 een nieuwe, speciale machine aangeschaft die een veel groter formaat dan de gangbare industriemachines aankan. Daardoor heeft Borduurstudio Budel inmiddels een naam opgebouwd als het gaat om het maken van vaandels en andere speciale producten. In 2013 werd bijvoorbeeld zo'n 125 m2 wandbekledingsstof voor het nieuwe kantoor van een verzekeraar geborduurd.

Eén van onze specialisaties: vaandels.

Toekomst
Naast het reguliere borduurwerk, zal Borduurstudio Budel zich zeker ook verder specialiseren in het groot formaat borduren. Het investeringsplan voor uitbreiding van de productielokatie (gereed eind 2014) en aanschaf van verdere, gespecialiseerde machines is inmiddels rond. Want ook in de toekomst zal Borduurstudio Budel blijven investeren in kwaliteit en flexibiliteit!